Λαρισαίοι ετοιμάζονται για αστροπαρατήρηση από το Καταφύγιο του Κισσάβου

Ο Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας A-Polaris ξεκίνησε ξανά τις συναντήσεις του στην μετά Covid εποχή, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για τα μέλη του. Μάλιστα το Σάββατο θα έχουμε παρατήρηση στο καταφύγιο του Κισσάβου.

Ο Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας ιδρύθηκε στις 16/10/2017. Βασικοί σκοποί του ομίλου είναι η προώθηση και εκλαΐκευση της επιστήμης της Αστρονομίας, η διάδοση
των γνώσεων και μεθόδων αστρονομικής παρατήρησης, ώστε αυτές να γίνουν προσιτές σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την Αστρονομία και την παρατήρηση των ουρανίων σωμάτων με ερασιτεχνικό εξοπλισμό.

Η πρακτική εφαρμογή αυτών των γνώσεων με αστρονομικές παρατηρήσεις, πειράματα, κατασκευές, με δραστηριότητα συλλογική ή ατομική. Η πληροφόρηση των μελών του Σωματείου και του κοινού σχετικά με ψευδοεπιστήμες και παραπλανητικές θεωρίες.

Μέλη του Σωματείου μπορούν να είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται για την αστρονομική παρατήρηση, την Αστρονομία και τις φυσικές επιστήμες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τόπου κατοικίας. Τα μέλη διακρίνονται σε δόκιμα, τακτικά και επίτιμα.

Για την εγγραφή ενός νέου μέλους απαιτείται η υποβολή της αίτησης εγγραφής στον Όμιλο, πρωτότυπα συμπληρωμένης (όχι ηλεκτρονική αποστολή), καθώς και η καταβολή του τέλους εγγραφής. Πριν υποβάλετε την αίτηση εγγραφής είναι απαραίτητο να διαβάσετε το καταστατικό του Ομίλου ώστε να έχετε πλήρη γνώση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των μελών καθώς και των αρχών και του τρόπου λειτουργίας του Ομίλου.

Κάθε νεοεισερχόμενο μέλος στον Όμιλο εντάσσεται στα δόκιμα μέλη, από τη στιγμή που γίνεται δεκτή η γραπτή αίτηση εγγραφής του με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα δόκιμα μέλη καταβάλουν μόνο το τέλος εγγραφής, ενώ δεν υποχρεούνται σε ετήσια εισφορά.

Τακτικά μέλη γίνονται τα δόκιμα μέλη μετά από διάστημα έως ένα έτος με απόφαση του Δ.Σ. και με κριτήριο τη θετική τους συμμετοχή στις δραστηριότητες του Σωματείου κατά το δόκιμο διάστημα. Τα τακτικά μέλη έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν ετήσια εισφορά στο ταμείο του Σωματείου. Η καταβολή της πρέπει να γίνεται έως την τακτική Γ.Σ. κάθε έτους. Πληροφορίες σχετικά με τον Όμιλο και τις δράσεις του στις σελίδες του Facebook και Instagram @apolariss και στο email : apolariss@gmail.com»

Φωτορεπορτάζ Λεωνίδας Τζέκας

Δείτε και αυτά