Ταξίδι Λαρισαίων στη Βαλτική: Χαλαρά στην Klaipėda

Το Best Of Larissa ακολουθεί το ταξίδι μιας οικογένειας από τη Λάρισα στη Βαλτική:

Ημέρα 14η:

Σήμερα δεν έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Θα αφήσουμε τη μέρα να κυλίσει χαλαρά. Ξυπνάμε με την ησυχία μας, ενώ έχουμε φροντίσει από χθες να βάλουμε χαρτάκι στο αυτοκίνητο για στάθμευση μέχρι τις 10:30. Η περιοχή που βρισκόμαστε είναι στην κίτρινη ζώνη με ημερήσιο κόστος στάθμευσης τα 6€. Πιο ακριβή είναι η κόκκινη ζώνη, ενώ εμείς πρέπει να βρούμε για σήμερα να παρκάρουμε κοντά στο ποτάμι, σε πράσινη ζώνη, με ημερήσιο κόστος στάθμευσης τα 1,5€. Εκεί θα αφήσουμε το αυτοκίνητο μέχρι τις 18:00 όταν και η στάθμευση γίνεται δωρεάν. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από ξεκούραση έτσι τελικά καταφέρνουμε να βγούμε από το σπίτι στις 11:00, αφού επεκτείνουμε λίγο ακόμα την στάθμευση μας. Με το αυτοκίνητο οδηγούμε προς την περιοχή που η ζώνη είναι πράσινη. Δεν την βρίσκουμε και έτσι αναγκαζόμαστε να κάνουμε γύρους στην πόλη. Περνάμε από ένα ραντάρ με λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα από τα 50 km/h και σαν να βλέπουμε ότι μας φωτογραφίζει… Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος. Μετά από αρκετές βόλτες βρίσκουμε την πράσινη ζώνη και παρκάρουμε. στην Naujoji Uosto g. πριν το ποτάμι. Από εκεί το κέντρο είναι μόνο 500 μέτρα. Περπατάμε μέχρι εκεί.

Η Klaipėda είναι πολύ όμορφη και ήσυχη η πόλη. Στην παλιά πόλη μπορεί κανείς να διακρίνει Γερμανικές επιρροές που έχουν να κάνουν με την ιστορία της. Παλαιότερα η πόλη ήταν Γερμανική και ονομαζόταν Memel. Το 1923 η πόλη πήρε το σημερινό της όνομα. Περπατάμε δίπλα στο ποτάμι και ψάχνουμε ένα ωραίο μέρος για να πιούμε καφέ. Η Νάγια θυμάται ένα ωραίο καφέ που είδε από το αυτοκίνητο. Το βρίσκουμε. Είναι το 10 tiltų. Είναι πράγματι πολύ ωραία εδώ. Οι κοπέλες που εργάζονται φοράνε μάσκες, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τους πελάτες. Παραγγέλνουμε και πίνουμε πολύ ωραίο καφέ και χαλαρώνουμε.

Συνεχίζουμε τη βόλτα μας, μπαίνουμε σε μαγαζιά και κοιτάμε ρούχα και φτάνουμε μέχρι το Friedricho pasažas, ένα στενό μέσα στο οποίο συγκετρώνονται πολύ ωραία καφέ και εστιατόρια. Γυρίζουμε προς το κέντρο και το ποτάμι. Πλησιάζουμε το εντυπωσιακό ιστιοφόρο Meridian, που είδαμε από μακριά και αποτελεί σύμβολο της πόλης. Μέσα στο ιστιοφόρο λειτουργεί ένα ακριβό εστιατόριο με το ίδιο όνομα, το πάτωμα του οποίου είναι από γυαλί, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να δει το εσωτερικό του σκάφους.Δίπλα από το ιστιοφόρο είναι κάποιος που νοικιάζει θαλάσσια ποδήλατα, αλλά και ηλεκτρικά σκαφάκια για να κάνει κάποιος τη βόλτα του μέσα στο κανάλι. Το κόστος για το ηλεκτρικό σκαφάκι είναι 20€ η μισή ώρα. Αποφασίζουμε να το κάνουμε. Ο Βασίλης αναλαμβάνει το τιμόνι. Είναι ωραία η θέα μέσα από το σκάφος. Ο Βασίλης το οδηγεί μαεστρικά! Δυστυχώς δεν μας επιτρέπεται να απομακρυνθούμε πολύ, αφού υπάρχουν ταμπέλες που μας το ενημερώνουν. Η μισή ώρα περνάει και αποφασίζουμε να επιστρέψουμε προς το σπίτι για να μαγειρέψουμε και να ξεκουραστούμε. Το απόγευμα ο καθένας από εμάς παίρνει το χρόνο του και χαλαρώνει είτε στο σπίτι, είτε στην πόλη. Αργά το βράδυ κάνουμε μία μπαρότσαρκα, πίνουμε ποτά στα γνωστότερα μπαράκια της πόλης και χαλαρώνουμε περισσότερο. Αύριο θα αφήσουμε την πόλη και την Βαλτική θάλασσα. Θα οδηγήσουμε στο εσωτερικό της χώρας, με επόμενο προορισμό την πόλη του Κάουνας.

Δείτε και αυτά