Βραβεία MakeEUBlue 2024

Το EU4Ocean ανοίγει την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για καινοτόμες πρωτοβουλίες ωκεάνιου γραμματισμού.

Μετά την επιτυχία του τα τελευταία 2 χρόνια, ο συνασπισμός EU4Ocean ανακοινώνει την έναρξη των αιτήσεων για τα ετήσια βραβεία MakeEUBlue αναγνωρίζοντας καινοτόμες και εξαιρετικές πρωτοβουλίες στον τομέα του ωκεάνιου γραμματισμού στην Ευρώπη. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Μαΐου στο Svendborg της Δανίας.

Οι αιτήσεις είναι ανοικτές μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου. 

Κατηγορίες Βραβείων
Τρία γενικά βραβεία μπλε, κλασσικό μπλε και γαλάζιο του ουρανού αναγνωρίζουν την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη καλύτερη πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται στις αρχές του συνασπισμού EU4Ocean.

Αυτές συμπληρώνονται από τέσσερις «ειδικές αναφορές»:

Πρωτοβουλία για την καλύτερη επαγγελματική οργάνωση·
Καλύτερη πρωτοβουλία για τη νεολαία·
Καλύτερη πρωτοβουλία γαλάζιας εκπαίδευσης και καλύτερη ατομική Blue School.
Οι νικητές θα επωφεληθούν από πολλαπλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός επίσημου πιστοποιητικού απονομής, ενός χειροποίητου ωκεάνιου τρόπαιου και μιας οικονομικής ανταμοιβής.

Τι ψάχνουμε
Τα βραβεία MakeEUBlue είναι προσβάσιμα τόσο σε ιδιώτες όσο και σε οργανισμούς. Θα δοθεί προτεραιότητα στα μέλη των διαφόρων κοινοτήτων EU4Ocean (πλατφόρμα EU4Ocean, φόρουμ Youth4Ocean και δίκτυο μπλε σχολείων της ΕΕ) ή πρωτοβουλίες στις οποίες τουλάχιστον ένα άτομο ή ένας οργανισμός είναι εγγεγραμμένος ή υποβάλλει αίτηση για να είναι μέλος μιας από αυτές τις κοινότητες.

Δείτε και αυτά