-Τουρισμός στη Λάρισα- : Το πλέον σύντομο ανέκδοτο ?

Ακόμη  μια  σύσκεψη για τον τουρισμό στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο  HOTEL METROPOL με πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδόχων. Η Ειρήνη δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να προσπαθεί σ’ ένα περιβάλλον χαμηλών προσδοκιών με  απελπιστικά βαρετούς και άσχετους με τον τουρισμό εκπροσώπους φορέων που σχεδιάζουν  «επί χάρτου» με αγαθή πρόθεση, όμως φευ χωρίς γνώση και εμπειρία.  Πάμε σε εκθέσεις, ας βγάλουμε και κανένα έντυπο, να φιλοξενήσουμε και μερικούς δημοσιογράφους, χτυπάμε και μια προμελέτη,  «καρυκεύουμε» και με λίγα  social  και έχει ο Θεός.

Πραγματικά σε άλλο μήκος κύματος -για τα τοπικά στάνταρ- ο καθηγητής του METROPOLITAN προσπαθούσε να παρουσιάσει τα  νέα δεδομένα στον τουρισμό, ζήτησε στατιστικά στοιχεία  για τη Λάρισα (που δεν υπάρχουν), παρότρυνε για βαθειά και ολοκληρωμένη ενημέρωση γύρω από τις διεθνείς τάσεις  και  αντίστοιχη  έξυπνη προσαρμογή, μίλησε για την ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού, για τη λειτουργία υποδομών,  για συνεργασία, για στοχοθεσία, για  εφαρμογή  AI, είπε και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

«Τι μέλλει γενέσθαι»?  Όλοι θέλουν το καλύτερο  για τον τουρισμό  στη Λάρισα αλλά  προφανώς  δεν  ξέρουν πως να  το  πετύχουν! Το πιθανότερο είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς χωρίς οδικό χάρτη, χωρίς στοχοθεσία, χωρίς αξιολόγηση. Θα μπορέσει η πόλη μας να γίνει κάτι παραπάνω από «πρωτεύουσα του κάμπου» ? (για να μην βάλουμε το  ερώτημα :  θέλουν οι σημερινοί κάτοικοι της πόλης να γίνει η Λάρισα κάτι παραπάνω ?)

Τούτων δοθέντων το  μπαλάκι  πέφτει σαφώς στην ιδιωτική  πρωτοβουλία που  πρέπει  να αντιληφθεί ότι είναι και πρέπει να δράσει μόνη της  χωρίς το πατρονάρισμα των «αρχών». Καλή δύναμη λοιπόν σ’ όλους τους ανθρώπους του τουρισμού. Δυστυχώς .. πάμε κ’ όπου μας βγάλει !

Δείτε και αυτά