Έλληνες : Οι δεύτεροι «φτωχότεροι» καταναλωτές της Ευρώπης

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Τάσου Δασόπουλου  στο capital.gr, (Γιατί είμαστε πλέον οι δεύτεροι φτωχότεροι στην ΕΕ – Ο παράγων ακρίβεια (capital.gr) οι Έλληνες είμαστε οι δεύτεροι «φτωχότεροι» καταναλωτές της Ευρώπης, μετά τους Βούλγαρους.
Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία  (Purchasing power parities and GDP per capita – flash estimate – Statistics Explained (europa.eu), το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης (Purchasing Power Parity) στη χώρα μας, διαμορφώθηκε πέρυσι στις 67 μονάδες, δηλαδή 33% χαμηλότερα από το μέσο επίπεδο της ΕΕ – όσο ακριβώς ήταν και το 2022.

Η  οδυνηρή αυτή  πραγματικότητα φαίνεται να μην απασχολεί ιδιαίτερα όχι μόνον του «αρμόδιους» στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής  αλλά  και  τους  ίδιους τους Έλληνες. Είναι δυνατόν να ασχλούμαστε με χίλια δύο άλλα επουσιώδη θέματα και να είμαστε παθητικοί στο κέντρικό ζήτημα επιβίωσης μας ?

Και  όλα αυτά   μέσα σ’ ένα απροσδιόριστο διεθνές οικονομικό περιβάλλον,  με  μια Ελληνική οικονομία με  υληλότατο εμπορικό έλλειμα, με υψηλό χρέος, με υψηλή  εξάρτηση μόνον από ένα τομέα – τον τουρισμό, με στοιχεία ανάπτυξης που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο Ταμείο Ανάκαμψης, που δεν θα υπάρχει για πάντα…

Πρέπει  επιτέλους να σοβαρευτούμε, αλλιώς πρέπει άμεσα να προετοιμαστούμε !

Δείτε και αυτά