Παγκόσμια Ελλάδα ! Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα μετά από μία μυσταγωγική τελετή την Τρίτη 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τα σύννεφα δεν επέτρεψαν στο Ιερό Φως να γεννηθεί από το κάτοπτρο και χρησιμοποιήθηκε η Φλόγα από την Επίσημη Πρόβα. Στη συνέχεια η Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, τη μεταλαμπάδευσε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο και στέλνοντας τα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης σε όλη την οικουμένη.

Μαγικές στιγμές πρόσφεραν οι 35 Ιέρειες και οι 15 Κούροι με τις ενδυμασίες της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας Μαίρης Κατράντζου, που πήραν μέρος στο Τελετουργικό με τίτλο «Θρόισμα της Ιεράς Σιωπής» που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τη μουσική του καταξιωμένου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Tον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε η διάσημη Αμερικανίδα mezzo soprano Joyce DiDonato ενώ τους Ολυμπιακούς Κύκλους σχημάτισαν μαθητές των σχολείων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μπροστά σε περισσότερους από 10.000 θεατές που κατέκλυσαν το Αρχαίο Στάδιο.

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος έστειλε μήνυμα εκεχειρίας στην ομιλία του

«Σε μια μυσταγωγική τελετή συμβολισμών και πανανθρώπινων μηνυμάτων, θα δοθεί η εκκίνηση για το πολυαναμενόμενο ταξίδι των Ολυμπιακών αξιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα ταξίδι, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Όπου κι αν βρίσκονται, απ’ όπου και αν προέρχονται  και ό,τι και αν πρεσβεύουν. Πρώτα και πάνω απ’ όλα, με την καρδιά και το μυαλό.

Γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι ο μοναδικός θεσμός στην ιστορία της ανθρωπότητας που διατηρείται αναλλοίωτος για αιώνες και επιτυγχάνει να ενώνει, να ενδυναμώνει και να μεταμορφώνει λαούς, ανθρώπους, συνειδήσεις. Και να αλλάζει τον κόσμο. Και θα το επαναλάβω. Γεννήθηκε εδώ. Στην Ελλάδα. Ελληνική άλλωστε είναι και η λέξη αθλητής, από τη λέξη ΑΘΛΟΣ, που σημαίνει αγώνας και σήμερα έχει ενσωματωθεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα στο :

Δείτε και αυτά