Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης: Καμπάνια ενημέρωσης καταστηματαρχών

«Στόχος να απολαμβάνουμε όλοι μας μια καλύτερη και πιο καθαρή πόλη» σημειώνει ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λεωνιδάκης

Καμπάνια ενημέρωσης των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης έχει ξεκινήσει ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης. Ειδικό συνεργείο υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, σε ρόλο «βοηθού του δημότη», πραγματοποιούν «εξόρμηση» στις κεντρικές εμπορικές οδούς, με στόχο την ενημέρωση για τις καλές πρακτικές διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ήδη, εδώ και μία εβδομάδα, έχει ξεκινήσει η ενημέρωση στους καταστηματάρχες εμπορικών και δραστηριοτήτων εστίασης, με την αρχή να γίνεται, όπως προαναφέρθηκε, από το κέντρο της πόλης, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι συνοικίες. Οι καταστηματάρχες ενημερώνονται για τα άρθρα του Κανονισμού Καθαριότητας που αφορούν στην κάθε κατηγορία καταστήματος, όπως για τα προγράμματα αποκομιδής, τις κατάλληλες σακούλες (μέγεθος, κλείσιμο, ποιότητα), τον τρόπο διαχείρισης των χαρτοκιβωτίων, των γυάλινων φιαλών, των οργανικών απορριμμάτων, κ.α. Στους υπεύθυνους των καταστημάτων διανέμεται και σχετικό υλικό, ενώ το συνεργείο των «βοηθών του δημότη» συγκεντρώνει τυχόν παρατηρήσεις και υποδείξεις, καθώς και αναφορές προβλημάτων ή και προτάσεις για την καλύτερη συνεργασία με τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων.

«Στόχος είναι η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους δημότες, ώστε όλοι μας να απολαμβάνουμε μια καλύτερη και πιο καθαρή πόλη», σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, κ.Δημήτρης Λεωνιδάκης. Να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και συλλόγους (Εμπορικό, ΣΙΚΑΕΛ, Παραγωγών-Πωλητών Λαϊκών Αγορών), ενόψει και της τροποποίησης του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες: 2410.680.200 (Καθαριότητα) και 2410.575.050 (Αποκομιδή).

 

Δείτε και αυτά