Ικανοποίηση Δ. Κουρέτα από την  συμμετοχή των επιχειρήσεων στην κατάρτιση του ΠΕΠ Θεσσαλίας

Η  τέταρτη ημερίδα «Επιχειρηματικής Ανακάλυψης» πραγματοποιήθηκε  στη Λάρισα

Ολοκληρώθηκε  απόψε  στη Λάρισα  η διαδικασία διαβούλευσης  που  ξεκίνησε  η Περιφέρεια  Θεσσαλίας  για τις δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας του προγράμματος «Θεσσαλία 2021 – 2027″ .

Η  σημερινή ημερίδα η τέταρτη κατά σειρά  μετά την Καρδίτσα το Βόλο και τα Τρίκαλα,  πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Καινοτομίας  JOIST  με βασικά θέματα  «Αγροδιατροφή» καθώς και « Βιοεπιστήμες- Φάρμακα-Υγεία».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ .Δημήτρης Κουρέτας  ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή  των επιχειρηματιών των φορέων και των επιστημόνων στην διαδικασία της διαβούλευσής  τα αποτελέσματα της οποίας -όπως είπε- θα είναι καθοριστικά για τη  διαμόρφωσή  του τελικού κειμένου μέχρι και το τέλος Μαΐου  με  το ύψος των δράσεων  να ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια.

«Είναι σημαντικό όλοι  μαζί να συζητήσουμε το που βρισκόμαστε και το που θέλουμε να πάμε  και θα τα καταφέρουμε» τόνισε με έμφαση ο περιφερειάρχης .

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Δ. Λεωνίδας αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της διαβούλευσης , τονίζοντας ότι η συμμετοχή των επιχειρήσεων και των θεσμικών φορέων είναι κομβική στο πεδίο της κατάθεσης προτάσεων στο πλαίσιο της έξυπνης εξειδίκευσης, ώστε η στόχευση του προγράμματος να ακολουθήσει το προφίλ των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν  η   Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού  καθώς   και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΘΕΒ κ. Χρήστος Γιακουβής.

Δείτε και αυτά