Για δύο ημέρες, επιστήμονες, επαγγελματίες του τουρισμού, του πολιτισμού, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, παραγωγοί, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτικοί εκπρόσωποι συναντώνται στον συνεδριακό χώρο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ).
Η πρώτη ημέρα εστιάζει στην ανάδειξη των εκλεκτών αγροδιατροφικών προϊόντων και στην ενίσχυση της σύνδεσής τους με τη γαστρονομία, την εστίαση και τον τουριστικό τομέα. Μέσα από στοχευμένες παρουσιάσεις, θα αναδειχθούν οι ελληνικές γεύσεις, τα προϊόντα και οι προοπτικές καινοτομίας.
Κατά τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιαστούν οι δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου της Διατοπικής Συνεργασίας LEADER/CLLD «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» από τους 23 εταίρους – συνεργαζόμενες περιοχές της χώρας και των δικτυώσεων-συνεργασιών που επιτεύχθηκαν, με την προβολή καλών πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα καλύπτει θεματικές όπως:
· Αγροτική ανάπτυξη, πολιτιστική κληρονομιά και γαστρονομικές κοινότητες,
· Ελληνικά προϊόντα με ταυτότητα: ΠΟΠ, ΠΓΕ, ισχυρισμοί υγείας,
· Καινοτομία και εξωστρέφεια στις διεθνείς αγορές,
· Τοπική γαστρονομία με παγκόσμια προοπτική.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου & η φόρμα εγγραφής:
🌐 platosplate.gr/synedrio