Virtual Reality στις φυλακές Λάρισας!

Μια ευχάριστη εμπειρία βίωσαν όλοι στο 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος STEPs: Supporting Ties in the Education of Prisoners παραδόθηκαν στο σχολείο ο εξοπλισμός (υπολογιστής, VR γυαλιά και χειριστήρια) και η πρώτη VR ψηφιακή ιστορία με τίτλο «Πάλι μαζί».

Πρόκειται για ιστορία πρώην εκπαιδευόμενου του σχολείου που επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες από τους Ευρωπαίους εταίρους του προγράμματος και περιγράφει τη διαδικασία επανασύνδεσης αποφυλακισμένου με την οικογένειά του.

Από τα μέλη της ΕΕΠΕΚ Δημήτρη Λιόβα (Jim Liovas) και Κώστα Σταθόπουλο (Costas Stathop) παρουσιάστηκε σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους ο εξοπλισμός και η πρώτη από τις έξι ψηφιακές ιστορίες.

Ακολούθως, εκπαιδεύτηκε η εκπαιδευτικός Πληροφορικού Γραμματισμού Κωνσταντινιά Νέου (Dina Neou), η οποία αναλαμβάνει με τη σειρά της την ευθύνη προετοιμασίας των εκπαιδευόμενων για την εικονική πλοήγηση στην ιστορία του πρώην συγκρατούμενου και συνεκπαιδευόμενού τους.

Από τη Δευτέρα οι εκπαιδευόμενοι του Β΄ Κύκλου θα αναπτύξουν μέσω αυτής της διαδικασίας ψηφιακές και κοινωνικές δεξιότητες.

Δείτε και αυτά