Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει μουσική

Αυτές τις γιορτές ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) γεμίζει μουσική και προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με διαφορετικά ακούσματα για όλα τα γούστα.
Cosmos: El Sistema Greece – Χριστουγεννιάτικο ταξίδι με κάλαντα από όλο τον κόσμο
Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα και τη χορωδία νέων του El Sistema Greece για ένα συναρπαστικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι σε όλο τον κόσμο.

Συντελεστές:
Ορχήστρα: El Sistema Greece Youth Orchestra
Χορωδία: El Sistema Greece Youth Choir
Μουσική Διεύθυνση: Κυριακή Κουντούρη
Διεύθυνση Χορωδίας: Βάγια Παπαγιαννοπούλου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη, José Ángel Salazar Marín
Ενορχηστρώσεις: Αντώνιος Νταχλί, Αλέξανδρος Νατζάρ, Νίκος Σωφρόνης

Σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δήμητρα Τρυπάνη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται χάρη στο πρόγραμμα δωρεών SNF Nostos x Release Athens, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ.

Δευτέρα 11/12, 20:00
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
→ Προπώληση εισιτηρίων

Cosmos: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ – Οι Γιορτές του Παπαγκένο
Mουσική παράσταση εμπνευσμένη από τον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ

Tο ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τη μουσική παράσταση Οι γιορτές του Παπαγκένο, μια σύμπραξη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με την λιμπρετίστα Σοφιάννα Θεοφάνους και τον συνθέτη Τάσο Ρωσόπουλο σε μουσική διεύθυνση Μιχάλη Οικονόμου και με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Παπαγκένα: Παναγιώτα Πολυζωίδου, σοπράνο
Παπαγκένο: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Δευτέρα 25/12, 20:00
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
→ Προπώληση εισιτηρίων
SNFCC Youth Council

Silent Disco Party

Κάτω από το φως της εγκατάστασης Rhizome των Tom και Lien Dekyvere – ενός ιστού με διαφορετικά επίπεδα από τεντωμένα λεπτά σχοινιά που θυμίζουν χορδές – θα στηθεί ένα πάρτι δίχως ηχεία, αλλά με πολλά ασύρματα ακουστικά. Μια διαφορετική συνάθροιση, όπου όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι θα μοιραστούν μια μουσικοχορευτική εμπειρία, με τα ακουστικά να παραμένουν κοινό σημείο επαφής.

DJ Sets: DJ Bellas | DJ Floba

Σάββατο 09/12, 22:00-02:00
Θόλος
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

→ Περισσότερες πληροφορίες

Open Air Gigs

Τέσσερα Open Air Gigs που αναδεικνύουν ανερχόμενους εκπροσώπους διαφορετικών μουσικών ειδών, από indie folk και γκρούβες, μέχρι παραδοσιακά ακούσματα και ηλεκτρονικούς πειραματισμούς.

Τρίτη 19/12: Hiraeth & Kostas Sidirokastritis Group
Παρασκευή 22/12: Boforia & Ποζαύλι Duo
Παρασκευή 29/12: Monozim & Yama
Παρασκευή 05/01: Colorgraphs & Billie Kark

20:00-22:00
Πευκώνας
Είσοδος ελεύθερη

→ Περισσότερες πληροφορίες
To SNFCC Youth Council δημιουργήθηκε και οργανώνει τις δράσεις του χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
360° Christmas Pop-Up Bar
Η Bεράντα του Φάρου μεταμορφώνεται στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο σημείο συνάντησης. Με πανοραμική θέα στις φωτιστικές εγκαταστάσεις του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος αλλά και όλη την πόλη, το εντυπωσιακό 360° Christmas Pop-Up Bar είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές από την αρχιτέκτονα – σκηνογράφο Ελίνα Λούκου.
Γνωστοί DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks, καθώς και μια μεγάλη λίστα από κοκτέιλ συμπληρώνουν την εμπειρία.

Από 23/12 έως 07/01, 17:00-23:00
Φάρος

 Α Tribute to Elvis Presley: Looking for Trouble
Η αυλαία του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου πέφτει με ακόμα περισσότερη ενέργεια για να ξεκινήσει δυναμικά το νέο έτος. Ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ ζωντανεύει, για μία και μοναδική βραδιά και προσκαλεί όλες και όλους σε μία γιορτή με ελεύθερη είσοδο.
Κυριακή 07/01, 20:00
Αγορά

 

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το Renzo Piano Building Workshop (RPBW), παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 210 στρεμμάτων, που αποτελεί τον μεγαλύτερο δημόσιο μεσογειακό κήπο στον κόσμο. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €633 εκατομμύρια ($764 εκατομμύρια).
 

 

Δείτε και αυτά