Ξεκινά σήμερα στο συνεδριακό κέντρο Square στις Βρυξέλλες το 9ο φόρουμ για τη συνοχή

Στο 9ο φόρουμ για τη συνοχή που ξεκινά σήμερα θα συζητηθούν τα κύρια συμπεράσματα της 9ης έκθεσης για τη συνοχή και το μέλλον της πολιτικής συνοχής στην Ευρώπη

Το 9ο φόρουμ για τη συνοχή, μια πολιτική εκδήλωση υψηλού επιπέδου που διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια από την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα, ξεκινά τις εργασίες του στο συνεδριακό κέντρο Square στις Βρυξέλλες.

Το φόρουμ θα συγκεντρώσει περίπου 1.000 εκπροσώπους από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις ΜΚΟ, για να εξετάσουν τον σημαντικό ρόλο της πολιτικής συνοχής στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και στην ενίσχυση της ευημερίας των ανθρώπων που ζουν στην Ευρώπη.

Βασικοί ομιλητές τη φετινή χρονιά θα είναι η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα ανοίξει την εκδήλωση απευθύνοντας ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Μάρος Σέφτσοβιτς και οι Επίτροποι κ. Νικολά Σμιτ και κ. Ελίζα Φερέιρα.

Αυτή η διήμερη εκδήλωση αποτελεί ευκαιρία προβληματισμού σχετικά με την κατάσταση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής στην ΕΕ, τον αντίκτυπο των ταμείων συνοχής στην καθημερινή ζωή εκατομμυρίων Ευρωπαίων, τον ρόλο των πόλεων στην περιφερειακή ανάπτυξη, το πώς οι ενωσιακές και οι εθνικές πολιτικές μπορούν να διασφαλίσουν μεγαλύτερη συνοχή, καθώς και το πώς η πολιτική συνοχής μπορεί να στηρίξει καλύτερα τις περιφέρειες και τα κράτη μέλη στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβασή τους και τη δημογραφική αλλαγή.

Η εκδήλωση θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία να συζητηθούν τα κύρια συμπεράσματα της 9ης έκθεσης για την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή, η οποία δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα, και να εξεταστούν τα διδάγματα που αντλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ώστε να διασφαλιστεί ότι η πολιτική συνοχής θα συνεχίσει να ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Φόρουμ, ενώ όλες οι συνεδριάσεις θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το EbS. Στις 11 Απριλίου, στις 19:00 (ώρα Ελλάδος), η Επίτροπος κ. Φερέιρα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Silver Hall του συνεδριακού κέντρου Square. Οι δημοσιογράφοι που επιθυμούν να παραστούν καλούνται να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση REGIO-Press@ec.europa.eu.

Δείτε και αυτά