Συναρπαστικό ξεκίνημα για το 2024 ADAC Opel Electric Rally Cup

Με 15 οχήματα, συμμετέχοντες από 8 χώρες και τον Christian Lemke να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη, ξεκίνησε η σεζόν του ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” στο Sulingen. Μετά από μια συναρπαστική μάχη σε περισσότερα από 100 χιλιόμετρα ασφάλτου, ο 23χρονος βρέθηκε 14,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Αυστριακό Luca Pröglhöf, ο οποίος είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο το 2024. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ούγγρος Bendegúz Hangodi, ο οποίος τράβηξε την προσοχή όλων κάνοντας τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική διαδρομή.

Στον τερματισμό, η χαρά του νικητή Lemke και του συνοδηγού του, Jan-Eric Bemmann, ήταν εμφανής: “Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου! Είχα μια υπέροχη αίσθηση μέσα στο αυτοκίνητο», δήλωσε ο βετεράνος του Κυπέλλου, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη σεζόν του πρώτου παγκοσμίως ηλεκτρικού κυπέλλου rally ενιαίου τύπου το 2021. «Η οδήγηση με το Opel Corsa Rally Electric σε αυτές τις διαδρομές ήταν πολύ διασκεδαστική. Και τώρα είμαι απλά ευτυχισμένος!”

Ο Luca Pröglhöf και η συνοδηγός Christina Ettel ήταν εξίσου ευχαριστημένοι με το ξεκίνημά τους στη σεζόν. “Την πρώτη ημέρα, μετά από ένα εξάμηνο διάλειμμα από τα rally, οδήγησα λίγο πιο προσεκτικά. Όμως, η νυχτερινή διαδρομή πήγε πολύ καλά για μένα και ανέκτησα γρήγορα την εμπιστοσύνη μου στο αυτοκίνητο. Σήμερα ξεκίνησα δυνατά και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το πώς πήγαν όλα”.

Ο τρίτος στην κατάταξη Bendegúz Hangodi και ο συνοδηγός του Dániel Petrovszki ταξίδεψαν από την Ουγγαρία στη Βόρεια Γερμανία με υψηλές προσδοκίες. Ο Hangodi δήλωσε: “Η θέση στο βάθρο είναι σπουδαία. Παρότι είχα την αίσθηση ότι η απόδοσή μου βελτιωνόταν όσο προχωρούσε το rally, το αποτέλεσμα δεν ήρθε. Ωστόσο, ήταν ωραίο που είδαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Και αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος. Θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένος με το ντεμπούτο μου, αλλά είμαι τελειομανής”.

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον πρωταθλητή του DTM, TimoScheider

Ο Timo Scheider άφησε επίσης πολύ καλή εντύπωση. Στη δεύτερη εκκίνησή του με το Corsa Rally Electric των 100 kW (136 ίππων), ο 45χρονος πρωταθλητής του DTM το 2008 και το 2009 κατάφερε να αντιμετωπίσει με εξαιρετική επιτυχία τις απαιτητικές ειδικές διαδρομές στο ADAC Rally Sulingen και τελικά, κατέλαβε την πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη, κάτι που ούτε ο ίδιος περίμενε. Με άριστη καθοδήγηση από την 24χρονη συνοδηγό του Jara Hain, ο Scheider έδωσε μια γεύση από τις οδηγικές του ικανότητες στη στρατιωτική περιοχή στο Eickhofer Heide και σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο το Σάββατο.

Ο Scheider ήταν ικανοποιημένος στον τερματισμό. “Ήξερα από την αρχή ότι οι πρωτοπόροι στο ADAC Opel Electric Rally Cup θα ήταν εξαιρετικά κοντά μεταξύ τους και θα πάλευαν για κάθε δέκατο του δευτερολέπτου. Γι’ αυτό, είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με την απόδοσή μας. Από την πρώτη ειδική διαδρομή καταφέραμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Η Jara και εγώ ήμασταν σπουδαία ομάδα, με οδήγησε σε όλο το rally με εξαιρετικό τρόπο. Φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Opel που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι εδώ”.

Ο επικεφαλής της Opel Motorsport, Jörg Schrott, πρόσθεσε: “Ένα υπέροχο ξεκίνημα για την τέταρτη σεζόν του ADAC Opel Electric Rally Cup. Ζήσαμε ένα συναρπαστικό rally και είμαι ενθουσιασμένος για τον Christian Lemke. Ο φετινός αγώνας είναι συναρπαστικός, πολλοί νέοι οδηγοί, σχεδόν οι μισοί από αυτούς γυναίκες, όλοι γρήγοροι και με καλή διάθεση”.

Ο δεύτερος γύρος του ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” θα διεξαχθεί στις 24-25 Μαΐου, στο πλαίσιο του ELE Rally γύρω από το Eindhoven, στην Ολλανδία.

Δείτε και αυτά